DumoWood

Onze prachtige houten gevelbekleding groeit in de Noord-Europese bossen waar in heldere, koude winternachten het noorderlicht is te zien. Daar wordt op duurzame wijze het bos beheerd. Voor iedere gekapte boom, wordt er een nieuwe aangeplant.

Wanneer het hout van de zagerij komt is het hout ruw en onbehandeld. Om het ruwe onbehandelde hout geschikt te maken als gevelbekleding moet het worden bewerkt. Dit gebeurt doormiddel van een milieuvriendelijk proces, thermische modificatie. De houten planken worden door stoom dusdanig verhit dat de celstructuur in het hout veranderd. Deze verandering zorgt ervoor dat de isolatiekenmerken sterk worden verbeterd en het hout een langere levensduur verkrijgt. Ook zijn de houten planken beter bestand tegen houtrot en schimmels en verkrijgt het DumoWood een mooie diepe bruine kleur.

Het resultaat is een sterk en betaalbaar eindproduct, die uitermate goed presteert als houten gevelbekleding in het Nederlandse klimaat.

 • PEFC gecertificeerd

  Duurzaam in de keten en op de gevel

 • Echt 15 jaar garantie

  100% productgarantie, 15 jaar lang

DumoWood specificaties

Specificaties DumoWood

 • Thermisch gemodificeerd naaldhout
 • 100% natuurbewust geproduceerd hout
 • Geborstelde en rustieke nerfstructuur
 • Duurzaamheidsklasse I/II
 • Brandklasse D-s2
 • Optioneel: gecertificeerde brandvertrager B-s1, d0

Houtprofielen

Duurzame afwerking

BioStain finish

exclusief biobased verfsysteem

Houten gevelbekleding - naaldhout

Hout als gevelbekleding

Hout kan op verschillende manieren worden afgewerkt, waarbij iedere afwerking zijn eigen sfeer en gevoel heeft. Dit is onder andere terug te zien in het houtprofiel en de eindafwerking. Van nature zal hout, zonder eindafwerking, onder invloed van UV-straling op natuurlijke wijze vergrijzen.

Deze natuurlijke vergrijzing van hout is een eigenschap die veel mensen aanspreekt. Wanneer je voor een houten gevelbekleding kiest zul je er rekening mee moeten houden dat de houten gevel niet helemaal egaal zal vergijzen. Op delen waar minder zonlicht komt zal de verkleuring anders verlopen dan delen waar het zonlicht wel kan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overhangend stuk dak die schaduw creëert op de gevel of een gevel gericht op het noorden.

Vanuit esthetisch oogpunt hebben wij de kleur 'Old Wood Clay' ontwikkelt. Dit semi-transparante verfsysteem bootst de natuurlijke vergrijsde kleur van DumoWood na. Als de houten planken een eindafwerking krijgen met 'Old Wood Clay' dan zal de gehele gevel een egale vergrijsde uitstraling hebben.

DumoWood Specials

Met vier nieuwe karakteristieke houten gevelbekledingen maken we de keuze er niet makkelijker op! DumoWood Specials, dé exclusieve lijn houten gevelbekleding van DumoWood.

DumoWood Highline - houten gevelbekleding

DumoWood Highline

Met zijn opvallende karakter behoort DumoWood Highline tot de nieuwe lijn houten gevelbekleding binnen DumoWood. Met zijn in het oog springende hout karakter is dit bijzondere toevoeging aan de collectie.

De basis van DumoWood Highline is Radiata Pine, een ecologisch verantwoorde naaldhout met duurzaamheidsklasse I-II.

Ontdek DumoWood Highline

Essenhout houten gevelbekleding

DumoWood X-line

Zijn chocoladebuine kleur en prachtig zichtbare houtnerf doet je twee keer knipperen. DumoWood X-line is één van de meest sprekende houten gevelbekleding in het assortiment.

Wanneer je voor DumoWood X-line kiest als houten gevelbekleding, dan kies je voor natuurlijk en verfijnd essenhout.

Ontdek DumoWood X-line

DumoWood Skyline - houten gevelbekleding

DumoWood Skyline

DumoWood Skyline als houten gevelbekleding is met zijn unieke opvallende triple rhombus profiel een ware blikvanger.

Met een basis van thermisch gemodificeerd naaldhout is het een duurzame houten gevelbekleding met mooie doorlopende zichtlijnen en perfect afwateringsprofiel.

Ontdek DumoWood Skyline

Gebrand hout als houten gevelbekleding

DumoWood Ignite

Deze realistische verkoolde houten gevelbekleding is geïnspireerd op de traditioneel Japanse techniek 'Shou Sugi Ban'. Het 'gebrande' oppervlak is een eye-catcher op je gevel.

Tot in de kern thermisch gemodificeerd naaldhout is de basis, waarmee de vochtbestendigheid maximaal is.

Ontdek DumoWood Ignite

Ben je benieuwd of DumoWood als houten gevelbekleding perfect aansluit op jouw project? Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op