DumoWood

In de Noord-Europese bossen waar in heldere, koude winternachten het noorderlicht is te zien, groeit het prachtige naaldhout waar DumoWood van wordt gemaakt.

DumoWood wordt volgens een uitgekiend proces - thermische modificatie - zo bewerkt dat het hout zeer stabiel wordt. Dit milieuvriendelijke proces verduurzaamd het naaldhout tot duurzaamheidklasse I/II. Hierdoor is het beter bestand tegen houtrot, schimmels én heeft het hout tevens een langere levensduur.

Het resultaat is een goed en betaalbaar eindproduct, die uitermate goed presteert op de gevel in het Nederlandse klimaat. Zeker wanneer er voor het dekkend verfsysteem wordt gekozen. De speciaal ontwikkelde coating wordt zeer efficiënt na het thermische proces aangebracht door professionals. Er wordt dan ook vol vertrouwen vijftien jaar garantie gegeven op het eindproduct.

 • PEFC gecertificeerd

  Duurzaam in de keten en op de gevel

 • Echt 15 jaar garantie

  100% productgarantie, 15 jaar lang

Noord-Europees naaldhout

Thermische modificatie

Door thermische modificatie (verhitting en afkoelingsproces) verandert de celstructuur van het naaldhout waardoor de isolatiekenmerken sterk worden verbeterd en het hout een mooie diep bruine kleur krijgt. Deze diep bruine kleur zal, wanneer DumoWood onbehandeld op de gevel wordt verwerkt, op natuurlijke wijze vergrijzen naar mate het blootgesteld wordt aan UV-straling. 

Vanuit esthetisch oogpunt is de kleur 'Old Wood Clay' ontwikkelt. Dit semi transparante verfsysteem bootst de natuurlijk vergrijsde kleur van DumoWood na. Wanneer de houten delen met 'Old Wood Clay' worden bewerkt, zal de gehele gevel zijn natuurlijke houten uitstraling behouden. 

Duurzame finish

DumoWood specificaties

Specificaties DumoWood

 • Thermisch gemodificeerd naaldhout
 • 100% natuurbewust geproduceerd hout
 • Geborstelde en rustieke nerfstructuur
 • Duurzaamheidsklasse I/II
 • Brandklasse D-s2
 • Optioneel: gecertificeerde brandvertrager B-s1, d0
 • PEFC keurmerk
 • foutvrij
 • CE markering

Houtprofielen

DumoWood Specials

DumoWood Specials is dé exclusieve lijn houten gevelbekleding van DumoWood. Met vier karakteristieke producten maken we de keuze er niet makkelijker op!

DumoWood Highline - Radiata pine - houten gevelbekledig

DumoWood Highline

DumoWood Highline is één van de nieuwe opvallende gevelbekledingen binnen DumoWood. Met zijn in het oog springende karakter een echte toevoeging aan de collectie!

De basis van Highline is Radiata Pine, een ecologisch verantwoorde naaldhout soort met duurzaamheidsklasse I/II. 

Ontdek DumoWood Highline

DumoWood Skyline - houten gevelbekleding

DumoWood Skyline

DumoWood Skyline behoort naast DumoWood Highline tot de nieuwe collectie en is met zijn opvallende triple rhombus profiel een echte blikvanger!

Met een basis van thermisch gemodificeerd naaldhout, een zeer duurzame houten gevelbekleding met bijzonder mooie doorlopende zichtlijnen.

Ontdek DumoWood Skyline

DumoWood Ignite - gebrand hout

DumoWood Ignite

DumoWood Ignite mag zich ook een echte DumoWood Special noemen. Deze realistische verkoolde houten geveldelen springt met zijn 'gebrande' oppervlak meteen in het oog! 

Ook hier is de basis duurzaam naaldhout die tot in de kern thermisch gemodificeerd is, zodat de vochtbestendigheid maximaal is. 

Ontdek DumoWood Ignite

Ben je benieuwd of DumoWood perfect aansluit op jouw project? Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op