Configurator

Let's create a buzzzz - met duurzame gevelbekleding

InterFaca heeft geluk. Onze duurzame gevelbekleding ís al duurzaam en bio-based, omdat hout die eigenschappen van zichzelf heeft. Het is voor ons heel makkelijk om duurzaamheid als containerbegrip te gebruiken en dat is precies wat we níet willen. Met onze boodschap ‘Let’s create a buzzzz’ maken we graag lawaai voor de natuur en inspireren we onze klanten en relaties om die groene gedachte verder te brengen. Duurzame gevelbekleding, daar staan we voor.

Bijenhotel Interfaca

Mens, natuur en product

Als expert in duurzame gevelbekleding willen we altijd mens, natuur en product met elkaar verbinden. Want waarom zouden we alleen mensen een warm thuisgevoel geven als we hetzelfde kunnen creëren voor onze leefomgeving? In ons Woodlab innoveren we onze producten, denk bijvoorbeeld aan natuurlijke bewerkingen en het optimaliseren van de brandveiligheid. Deze eigenschappen komen allemaal terug in de duurzame gevelbekleding van InterFaca.

We nemen ons volledige proces kritisch onder de loep en daar waar het kan, maken we zo weinig mogelijk impact op de natuur. Ons hout komt uit duurzame beheerde bossen van Finland, het transport is van fossiel naar HVO100 gegaan en voor restmateriaal vinden we altijd een lokaal initiatief dat het goed kan gebruiken.

Duurzaamheid betekent voor ons niet alleen het verbeteren van ons product en rekening houden met de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het allemaal bij de mens begint. Daarom zijn wij actief in netwerkorganisatie Circulair Fryslân om in verbinding te komen met gelijkgestemden. In ons Experience Center delen we duurzame kennis om op die manier samen hout langer te laten leven.

duurzame gevelbekleding

Duurzame gevelbekleding

Al onze gevelbekleding is gemaakt van duurzame houten gevelbekleding, daar staan we bij InterFaca garant voor. We houden rekening met mens en natuur, waarbij we tegelijkertijd een product leveren die bij uitstek geschikt is voor het klimaat in Nederland. Duurzame gevelbekleding wordt gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Hout is dan ook bij uitstek geschikt als duurzame gevelbekleding, houten gevelbekleding neemt stikstof op waardoor tijdens de bouw van een woning of gebouw de CO2 footprint wordt beperkt.

Bewerken duurzame gevelbekleding verlengt levensduur

Duurzame gevelbekleding geeft karakter aan een gevel. Het natuurlijke aspect van (duurzame) houten gevelbekleding is ongekend mooi, kenmerkend van natuurlijk hout is dat gaat vergrijzen naarmate het wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Om het hout te verduurzamen (en vergrijzing tegen te gaan) kan de gevelbekleding bewerkt worden met dekkende verf of semi-dekkende verf. Ook kan er gekozen worden voor thermische gevelbekleding zoals DumoWood. Het bewerken van het hout zorgt voor een langere levensduur van de gevelbekleding. 

Eerst doen, dan geloven

Een visuele greep uit onze duurzame gedachten: