Configurator

Let's create a buzzzz

InterFaca heeft geluk. Ons product ís al duurzaam en bio-based, omdat hout die eigenschappen van zichzelf heeft. Het is voor ons heel makkelijk om duurzaamheid als containerbegrip te gebruiken en dat is precies wat we níet willen. Met onze boodschap ‘Let’s create a buzzzz’ maken we graag lawaai voor de natuur en inspireren we onze klanten en relaties om die groene gedachte verder te brengen.

Bijenhotel Interfaca

Mens, natuur en product

Als specialist in houten gevelbekleding willen we altijd mens, natuur en product met elkaar verbinden. Want waarom zouden we alleen mensen een warm thuisgevoel geven als we hetzelfde kunnen creëren voor onze leefomgeving? In ons Woodlab innoveren we onze producten, denk bijvoorbeeld aan natuurlijke bewerkingen en het optimaliseren van de brandveiligheid.

We nemen ons volledige proces kritisch onder de loep en daar waar het kan, maken we zo weinig mogelijk impact op de natuur. Ons hout komt uit duurzame beheerde bossen van Finland, het transport is van fossiel naar HVO100 gegaan en voor restmateriaal vinden we altijd een lokaal initiatief dat het goed kan gebruiken.

Duurzaamheid betekent voor ons niet alleen het verbeteren van ons product en rekening houden met de natuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het allemaal bij de mens begint. Daarom zijn wij actief in netwerkorganisatie Circulair Fryslân om in verbinding te komen met gelijkgestemden. In ons Experience Center delen we duurzame kennis om op die manier samen hout langer te laten leven.

Eerst doen, dan geloven

Een visuele greep uit onze duurzame gedachten: