NaturalCladding

NaturalCladding, thermisch gemodificeerd Ayous, is in de basis Afrikaans loofhout en heeft een warme, luxe uitstraling. Doordat het hout bijna geen kwasten, noesten en/of andere gebreken heeft, is het minder kwetsbaar en laat het zich makkelijk glad schaven. Het hout heeft van nature een licht geelachtig kleur, welke door het proces van thermisch modificatie verandert naar een warme bruintint. Wanneer NaturalCladding onbehandeld wordt toegepast op de gevel zal het op prachtige wijze vergrijzen en opgaan in zijn omgeving.

Hout is één van de weinige vernieuwbare grondstoffen op de wereld. Om daar verantwoord mee om te gaan is NaturalCladding uitsluitend geproduceerd uit 100% FSC-gecertificeerd Afrikaans loofhout. 

 • FSC gecertificeerd

  Duurzaam in de keten en op de gevel

 • Foutvrij hout

  Nagenoeg geen noesten en gebreken

Verduurzaamd Afrikaans loofhout

Thermisch modificeren

Afrikaans loofhout is zachthout met duurzaamheidsklasse V. Een speciale warmtebehandeling - thermische modificatie - zorgt ervoor dat er minder vocht in het hout zit, het zeer vormvast wordt en duurzaamheidsklasse I/II verkrijgt.

Tijdens dit proces wordt het hout, zonder toevoeging van chemicaliën, alléén met stoom verhit tot ongeveer 200 graden. Hierdoor worden houtsuikers omgezet in een soort hars. Dit hars kan vrijwel geen vocht opnemen en is bijna niet af te breken door schimmels. NaturalCladding heeft hierdoor een stabiel vochtgehalte, kent het praktisch geen krimp- en zwelgedrag en is het lichter van gewicht.

Het resultaat is een duurzame gevelbekleding die beter beschermd is tegen schimmels, houtrot, allerlei weersinvloeden en jarenlang onderhoudsvrij zal zijn.

Duurzame afwerking

BioStain finish

exclusief biobased verfsysteem

Foutvrij hout

Specificaties NaturalCladding

 • Thermisch gemodificeerd tropisch loofhout, Ayous
 • Gladgeschaafde zichtzijde
 • NaturalCladding Exclusives heeft geborstelde zichtzijde (uitgezonderd zweeds rabat, deze is fijnbezaagd)
 • Duurzaamheidsklasse I/II
 • Foutvrij hout; vrijwel geen kwasten of andere gebreken
 • 100% FSC gecertificeerd
 • FSC keurmerk
 • Foutvrij hout
 • CE markering

Houtprofielen

Tijdloze uitstraling

NaturalCladding Exclusives

NaturalCladding heeft een exclusieve collectie van zes dynamische kleuren met elk een eigen sfeer. De zwart- en grijstinten laten een moderne en strakke look zien. De bruinvarianten een eigentijdse, warme beleving.

Op natuurlijke wijze passen de kleuren goed bij elkaar en zijn ze eindeloos te combineren. Het geborstelde oppervlak creëert daarbij diepte in de planken en geeft je gevel een extra dimensie.

Semi-transparante kleurencollectie

Benieuwd of NaturalCladding feilloos aansluit op jouw project? Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op