Configurator

Natural - onbehandeld hout

Hout is een natuurproduct met zijn eigen kleur, geur en patroon. Als je hout niet nabewerkt, met verf bijvoorbeeld, dan gaat het op den duur zijn kleur verliezen en wordt het grijs. De weerselementen zorgen hiervoor. Met name de zon (UV-straling) heeft veel invloed op de vergrijzing van het hout. Hout dat niet in contact komt met de zon zal niet of nauwelijks verkleuren en zijn originele kleur behouden.

De snelheid van vergrijzing hangt dus af van de blootstelling aan de zon. Een volledig op het zuiden gerichte houten gevel, zonder schaduwplekken van dakoverstek of omliggende bomen, heeft een paar jaar nodig om volledig te vergrijzen. 

onregelmatige verkleuring onbehandeld hout

Verkleuringen

Houten geveldelen waar geen of minder zonlicht komt zal langer zijn originele kleur behouden. Het gevolg hiervan kan zijn dat een gevel, die voor een deel in de schaduw ligt, geen egale kleur heeft en er 'overgangslijnen' zichtbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gevel die op de noorden is gericht, het dak een groot dakoverstek heeft of een combinatie van beide.

Sample aanvragen