Configurator

NaturalCladding BioStain finish

BioStain bevat een 100% biobased bindmiddel en biobased additieven, is watergedragen en bevat minder dan 1% VOS (vluchtige organische stoffen). Hierdoor is de verf met zekerheid 70-80% biobased, wat uniek is in de verfindustrie! Tevens voldoet BioStain hiermee aan de hoogst haalbare eisen voor biobased producten, ECO 1 label, conform MINERGIE-ECO. Dit is dé standaard voor gezond- en ecologisch bouwen in bijvoorbeeld Zwitserland.

BioStain is verkrijgbaar als een beits, BioStain Color, of als een natuurlijke voorvergrijzer, BioStain Weathered.

  • ECO 1 label

    Conform MINERGIE-ECO

  • Watergedragen verfsysteem

    100% biobased

NaturalCladding natural NaturalCladding Biostain Swiss Brown

BioStain Color is een watergedragen beits met een zeer diepe indringing en inkleuring van het hout. De beits heeft minimale filmvorming, trekt diep in het hout en is makkelijk aan te brengen. Hierdoor heb je een zeer fraai natuurlijk mat uiterlijk van de houten geveldelen met een verfsysteem dat niet bladdert of scheurt.

Een bijkomend voordeel van de minimale filmvorming is dat de nerven goed zichtbaar blijven en het hout zijn natuurlijke karakter behoudt.

Verkrijgbaar in onderstaande bruintinten.

NaturalCladding naturel DumoWood BioStain Old Grey

BioStain Weathered is een watergedragen voorvergrijzer op basis van herwinbare grondstoffen, zoals olie en waxen. Door de olie en wax stoot het behandelde hout meer water af. De voorvergrijzer zorgt er tevens voor dat het snelle natuurlijke verweringsproces van hout vertraagt.

Het speciale pigment in BioStain Weathered zorgt voor een egale en regelmatige natuurlijke doorvergrijzing van het oppervlak van de houten geveldelen.

Verkrijgbaar in onderstaande grijstinten.