Configurator

Voorvergrijsd hout - Old Wood Clay

Elk stuk hout is uniek met zijn eigen kleur, geur en patroon; het is tenslotte een natuurproduct. Als hout niet wordt nabewerkt, met bijvoorbeeld een dekkende verf, zal het na verloop van tijd vergrijzen. De invloed van de zon (UV-straling) is de belangrijkste reden dat hout vergrijsd. Hout dat niet in contact komt met de zon zal niet of nauwelijks verkleuren en zijn originele kleur behouden.

onregelmatige verkleuring onbehandeld hout

Onregelmatige verkleuringen

Houten geveldelen waar geen of minder zonlicht komt zal langer zijn originele kleur behouden. Het gevolg hiervan kan zijn dat een gevel, die voor een deel in de schaduw ligt, geen egale kleur heeft en er 'overgangslijnen' zichtbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gevel die op de noorden is gericht, het dak een groot dakoverstek heeft of een combinatie van beide.

Vergrijzingsproces

Natuurlijk vergrijst hout is erg geliefd als gevelbekleding en zien we regelmatig op woningen, woonarken, watervilla's en gebouwen. Hoe snel onbehandeld hout vergrijst is afhankelijk van de mate waarin het hout is blootgesteld aan de zon. Een houten gevel die volledig op het zuiden is gericht, zonder schaduwplekken van dakoverstek of omliggende bomen, heeft een aantal jaren nodig om volledig te vergrijzen. 

Het natuurlijke vergrijzingsproces duurt dus eventjes. En daar waar de één juist geniet van dit zichtbare proces, kan het voor de ander niet snel genoeg gaan. Om die reden heeft InterFaca 'Old Wood Clay' ontwikkeld voor DumoWood en NaturalCladding.  

Old Wood Clay - (voor) vergrijst hout Old Wood Clay - (voor) vergrijst hout

Schuurwoning Meerstad

  • product: DumoWood in board r3
  • oppervlak: geborsteld
  • afwerking: Old Wood Clay

Schuif de pijl in de afbeelding van links naar rechts en je ziet het resultaat van DumoWood Old Wood Clay na ongeveer 5 jaar.

(links: bij oplevering | rechts: april 2021)

Old Wood Clay

'Old Wood Clay' is een semi-transparant verfsysteem die de natuurlijke vergrijsde kleur van het hout nabootst. Het geeft de gehele woning vanaf dag één een egaal vergrijsde uitstraling. Ook houten gevels die op het noorden zijn gericht of deels in de schaduw liggen hebben die gelijkmatige vergrijsde kleur.

Old Wood Clay kan worden toegepast op DumoWood en NaturalCladding.

  • Semi-transparant verfsysteem

    Bootst natuurlijk vergrijsde kleur na

  • Egaal vergrijsde gevel

    Vanaf dag één

Meer weten of advies nodig?
Het enthousiaste InterFaca team helpt je graag verder!