Configurator

Biobased bouwen met een biobased verfsysteem

In Nederland wordt steeds vaker de keuze gemaakt om biobased te bouwen. Bewust bouwen met natuurlijke grondstoffen. Grondstoffen die oneindig aanwezig kunnen zijn, nagroeibaar zijn en die het milieu minder belasten. Wanneer je ervoor kiest om volgens de biobased methode je droomhuis te gaan realiseren, zul je moeten voldoen aan een aantal eisen.

Eén van die eisen is een verfsysteem met een natuurlijke basis van grondstoffen, zonder veel bewerkingen of toevoegingen. In samenwerking met onze vaste verfproducent hebben wij een biobased verfsysteem ontwikkeld, BioStain.

BioStain bevat een 100% biobased bindmiddel en biobased additieven, is watergedragen en bevat minder dan 1% VOS (vluchtige organische stoffen). Hierdoor is de verf met zekerheid 70-80% biobased, wat uniek is in de verfindustrie! Tevens voldoet BioStain hiermee aan de hoogst haalbare eisen voor biobased producten, ECO 1 label, conform MINERGIE-ECO. Dit is dé standaard voor gezond- en ecologisch bouwen in bijvoorbeeld Zwitserland.

BioStain is verkrijgbaar als een beits -BioStain Color- of als een natuurlijke voorvergrijzer -BioStain Weathered-.

  • ECO 1 label

    Conform MINERGIE-ECO

  • Watergedragen verfsysteem

    100% biobased

BioStain Color

BioStain Color

BioStain Color is een watergedragen beits met een zeer diepe indringing en inkleuring van het hout. De beits heeft minimale filmvorming, trekt diep in het hout en is makkelijk aan te brengen. Hierdoor heb je een zeer fraai natuurmat uiterlijk van de houten geveldelen met een verfsysteem dat absoluut niet bladdert of scheurt.

Een bijkomend voordeel van de minimale filmvorming is dat de nerven goed zichtbaar blijven en het hout zijn natuurlijke karakter behoudt.

BioStain Color finish

DumoWood

BioStain Color finish

NaturalCladding

BioStain Weathered

BioStain Weathered

BioStain Weathered is een watergedragen voorvergrijzer op basis van herwinbare grondstoffen, zoals olie en waxen. Door de olie en wax stoot het behandelde hout meer water af. De voorvergrijzer zorgt er tevens voor dat het snelle natuurlijke verweringsproces van hout vertraagt.

Het speciale pigment in BioStain Weathered zorgt voor een egale en regelmatige natuurlijke doorvergrijzing van het oppervlak van de houten geveldelen.

BioStain Weathered finish

DumoWood

BioStain Weathered finish

NaturalCladding

Kom je er niet helemaal uit?
Ontmoet ons deskundig team, zij adviseren je graag!

Neem contact met ons op