Configurator

Waarom zou ik hout uit Finland kopen?


Wij geven je vijf duurzame argumenten!

De roots van onze producten liggen in PEFC gecertificeerde bossen uit Finland. Dit is een bewuste keus. Innovatie en duurzaamheid zit namelijk in onze vezels. Daarmee brengen we mens, natuur en product samen. InterFaca laat hout leven. Letterlijk en figuurlijk, lees maar:

1. Beschermde bossen
Finland heeft 2,9 miljoen hectare beschermde bossen. Dat betekent dat meer dan de helft van de beschermde bossen in Europa in Finland ligt.

2. Meer dan genoeg bomen
Finland bestaat uit meer dan 75% uit bossen. Voor de houtproductie wordt jaarlijks minder dan 2% gebruikt van die totale boomoppervlakte.

3. Geven en nemen
Voor iedere omgekapte boom, worden vier nieuwe bomen geplant. Dat is goed voor 150 miljoen nieuwe bomen per jaar.

4. Natuurbeheer
Bomen van verschillende leeftijden vormen een dynamisch Fins boslandschap. Door middel van natuurbeheer blijft de biodiversiteit van de bossen gezond.

5. Wetgeving
In 1851 is de eerste Boswet ingevoerd in Finland. Sindsdien wordt het commerciële gebruik van de bossen nauwlettend in de gaten gehouden zodat de schoonheid van het landschap geborgd blijft.

Hout uit Finland

Meer dan genoeg bomen

"Finland bestaat voor meer dan 75% uit bossen. Voor de houtproductie wordt jaarlijks minder dan 2% gebruikt van die totale boomoppervlakte."