Configurator

Het kiezen van de juiste houten gevelbekleding is een belangrijke beslissing; de gevel bepaalt immers de 'look and feel'. Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, uitstraling en duurzaamheid. De ideale houten gevelbekleding kiezen is dan ook geen makkelijke opdracht. 

Kleur, structuur en afwerking houten gevelbekleding

Vraag 1

Is dat in een nieuwbouwwijk met veel soortgelijke woningen? Ligt het in een bosrijke omgeving met veel groen? Of is het omringd door strakke, moderne gebouwen?
Schrijf op wat je om je heen ziet en leg dat naast de houten gevelopties. Laat de kleur, structuur en afwerking naadloos aansluiten op de omgeving.

  • Kies kleur, structuur en afwerking.
bepaal het totaalplaatje

Vraag 2

Bekijk de architectuur van de gebouwen. Kies voor de 'look and feel' die een meerwaarde oplevert voor de totale uitstraling. Met een lichte gevelkleur lijken gebouwen groter. Een donkere tint geeft contrast aan het groen in de tuin en in de omgeving.
Bepaal ook het gevoel van het volledige plaatje: is dat robuust met houtnoesten of juist strak en gladgeschaafd?

  • Bepaal het gevoel van het totaalplaatje.
uitstraling project

Vraag 3

Wat moeten voorbijgangers denken als ze langs jouw project lopen? Omschrijf die gedachte in één woord. Is het bijvoorbeeld knus, stoer, rustiek, warm, elegant, minimalistisch, stijlvol, modern of warm?

Kies vervolgens de gevelbekleding met eigenschappen die het beste passen bij het woord dat je hebt gekozen.

  • Omschrijf de boodschap in één woord.

Vraag 4

Over het algemeen geldt: hoe harder de houtsoort, hoe minder onderhoud en hoe mooier de vergrijzing van de gevel. Als je geen gedoe wilt hebben van het onderhoud, is verduurzaamd of thermisch gemodificeerd Noord-Europees naaldhout een perfecte match. In de eerste 15 jaar hoef je namelijk geen grootschalig onderhoud te plegen. Let ook op de garantietermijn. Op sommige producten zit maar liefst 15 jaar garantie.

InterFaca

Vraag 5

Keus gemaakt? Dan is het zaak om bij een betrouwbaar bedrijf jouw aankoop te doen. InterFaca verkoopt alle houtsoorten die hier zijn genoemd. Op verduurzaamd of thermisch gemodificeerd Noord-Europees naaldhout en loofhout zit zelfs 15 jaar garantie.

Download het e-Magazine

Meer weten of advies nodig?
Het enthousiaste InterFaca team helpt je graag verder!