Configurator

Schoonmaken gevelbekleding

De eerste zonnestralen stimuleren vaak een grote poetsbeurt. Vloeren dweilen, ramen lappen, meubels boenen en vergeet vooral niet jouw gevel een sopje te geven! Het is namelijk belangrijk om één keer per jaar het hout schoon te maken. En eigenlijk is het heel eenvoudig. We zetten de do’s & don’ts voor je op een rijtje. Dit moet je niet doen:

Don’ts:
- Hogedruk spuit
- Bijtende schoonmaakmiddelen
- Schurende schoonmaakmiddelen

Gebruik nooit een hogedrukspuit. Je beschadigt de verf en de vezels van het oppervlak gaan open. Hierdoor hecht viezigheid zich makkelijk aan het hout. En dat wil je niet! Nog een tip: fijnbezaagde, opgeruwde of geborstelde gevels hebben een ruw oppervlak en houden sneller vuil vast. Het advies is om die vaker te reinigen.

Do’s:
- Water
- Zachte borstel
- Zachte spons

Hiermee was je zand, algen, mos en andere aanslag van de gevel. Heb je een onbehandelde gevel? Dan mag je een klein beetje groene zeep toevoegen, maar let op: wel de zeepresten goed afspoelen! Door het vuil te verwijderen, blijft er minder vocht op de gevel staan. Dat is positief voor de levensduur.

Heb je alle Do’s & Don’ts gevolgd?
Het resultaat is een spetterende gevel die het hele jaar weer straalt!

Retoucheerverf

Optimale bescherming

Kom je kleine beschadigingen tegen tijdens de grote poetsbeurt? Gebruik dan de dekkende of semi-transparante retoucheerverf van InterFaca. Zo is je gevel weer optimaal beschermt tegen allerlei weersinvloeden.

Twijfel je over je eigen kennis en kunde als het gaat om de schoonmaak van je houten gevelbekleding? Of heb je simpelweg geen tijd? Dan is de onderhoudsservice van PostCleaning een goede optie. Zij hebben verstand van zaken als het gaat om de schoonmaak van een houten gevel.*

*PostCleaning controleert niet op bouwkundige voorschriften, maar richt zich uitsluitend op de schoonmaak van het product.