Configurator

Veelgestelde vragen kleuren en modellen

1. Welke kleuren zijn er mogelijk?

Hout van InterFaca is op aanvraag in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur verkrijgbaar.

2. Welke modellen (profielen) zijn er mogelijk?

Houten gevelbekleding is er in verschillende soorten, maten en vormen. Standaard hebben wij de volgende modellen: zweeds rabat, channel siding, rhombus, dubbele rombus, shiplap, board, bar3 en het v-profiel. Wil je meer over de verschillen weten? 

De verschillende houtprofielen

3. Is er een houtsoort die de originele houtkleur lang vasthoudt?

NaturalCladding en DumoWood natuurlijk verduurzaamd met Fix Brown houdt de kleur voor een bepaalde periode vast. Hier kunnen echter geen harde garanties aan worden verleend. In de loop van de tijd en door de verschillende weersinvloeden zullen de geveldelen lichter kleuren en uiteindelijk natuurlijk vergrijzen.  

4. Welke kleur komt overeen met het natuurlijk vergrijzen van hout?

'Old Wood Clay' is een semi-transparant verfsysteem die de natuurlijke vergrijsde kleur van het hout nabootst. Het geeft de gehele woning vanaf dag één een egaal vergrijsde uitstraling. Old Wood Clay kan worden toegepast op DumoWood en NaturalCladding.

5. Is DumoWood ook verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Ja, DumoWood is verkrijgbaar met een semi-transparante verfbehandeling. 

6. Is VäriWood ook verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Nee, VäriWood is alleen verkrijgbaar met een dekkende of een semi-dekkende verfbehandeling. 

7. Is NaturalCladding ook verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Ja, NaturalCladding is verkrijgbaar met een semi-transparante verfbehandeling. 

8. Zijn de hoekprofielen ook verkrijgbaar in diverse kleuren?

Onze hoekprofielen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en naturel. Heb je een andere kleur gevelbekleding? Kies dan voor naturel en verf het hoekprofiel in de gewenste kleur met de bijgeleverde retoucheerverf.  

9. Wat is BioStain?

BioStain is een verfsysteem met een natuurlijke basis van grondstoffen, zonder veel bewerkingen of toevoegingen. BioStain bevat een 100% biobased bindmiddel en biobased additieven, is watergedragen en bevat minder dan 1% VOS (vluchtige organische stoffen). Hierdoor is de verf met zekerheid 70-80% biobased, wat uniek is in de verfindustrie! Tevens voldoet BioStain hiermee aan de hoogst haalbare eisen voor biobased producten, ECO 1 label, conform MINERGIE-ECO. Dit is dé standaard voor gezond- en ecologisch bouwen in bijvoorbeeld Zwitserland.