Configurator

Montage

1. Zijn er verwerkingsadviezen beschikbaar?

Alles valt of staat met de voorbereiding, bevestiging en nazorg van het hout. Voorkom verrassingen en lees de verwerkingsadviezen goed door voordat je met de montage start.

Bekijk de verwerkingsadviezen

2. Waar kan ik de verwerkingsadviezen downloaden?

Je kunt de verwerkingsadviezen hier bekijken en downloaden. 

3. Welke nagels moet ik gebruiken?

Om scheurvorming, losse geveldelen en zwarte vlekken in het hout te voorkomen, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de vernageling van houten geveldelen. Stelregel is om altijd roestvast stalen ringnagels te gebruiken, met een lengte van minimaal 2 keer de dikte van de plank. Let daarbij op dat de nagelkop op het oppervlak ligt en nooit door het (coating)oppervlak wordt gedrukt. Hij moet erop liggen. 

4. Waar moeten de nagels in de plank bevestigd worden?

Bevestig de nagels op 1/3 van de opliggende rand (= onderkant in geval van horizontale bevestiging). Gebruik twee nagels bij een breder deel dan 150mm: op 1/4 van de bovenrand en 1/3 van de onderrand. Heb je een open gevel? Gebruik dan twee nagels vanaf 100 mm breedte en plaats de nagels minimaal 15 mm uit de rand. Smaller dan 100 mm? Bevestig dan één nagel in het midden van de plank. 

5. Welke tacker kan ik het beste gebruiken?

De SENCO SNS41 tacker is bij uitstek geschikt voor de bevestiging van houten gevelbekleding. De SNS41 is licht van gewicht, heeft een goede balans, draaibare luchtuitlaat en een comfortabele handgreep. Met zijn smalle neus kun je goed zicht houden op je werk.

6. Zijn er detailtekeningen beschikbaar?

Detailtekeningen kunnen worden aangevraagd via info@interfaca.nl

7. Hoe ver moet je van het maaiveld blijven?

Opspattend water kan schimmel en houtrot veroorzaken, begin daarom minimaal 20 centimeter boven het maaiveld. Tevens kun je grind of een rij tegels rondom de woning leggen om nattigheid te voorkomen. De koppen moeten altijd met een randsealer worden afgewerkt. Grind wordt sterk aanbevolen om opspattend water te verminderen. Voorkom dat planten tegen de gevel groeien. 

8. Kan InterFaca instructies geven bij de opstart van een project?

Voor vragen omtrent montage en onderhoud zijn wij telefonisch bereikbaar. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project kunnen onze projectmanagers op locatie langskomen voor het geven van instructies. 

9. Om de hoeveel centimeter moeten de achterregels geplaatst worden?

De afmetingen van het regelwerk zijn erg belangrijk. Plaats het regelwerk op 50 cm hart op hart en zorg voor verticaal doorgaande ventilatie achter de delen. 

10. Hoe dik moeten de achterregels zijn?

Voor het regelwerk moet altijd verduurzaamd achterhout van minimaal 21 mm dik en 45/68 mm breed gebruikt worden. 

11. Welke achterregels moeten worden gebruikt bij open gevelbekleding?

Gebruik bij een open gevel zwart gecoate achterregels voor de mooiste uitstraling. 

12. Moet er dubbel regelwerk worden toegepast bij verticale montage?

Ja, plaats eerst verticaal om de 50 cm regels en bevestig daar horizontaal de regels op. Let op: de afgeschuinde kant van de regel komt aflopend naar de spouw, niet aflopend tegen de gevelbekleding.

13. Kan een zonnescherm worden bevestigd aan de gevelbekleding?

Nee, bevestig nooit belastende constructies zoals zonneschermen, lampen en regengoten rechtstreeks aan de gevelbekleding.