Configurator

Kleuren en modellen

1. Welke kleuren zijn er mogelijk?

Hout van InterFaca is op aanvraag in iedere RAL, Sikkens en NCS kleur verkrijgbaar.

2. Welke modellen (profielen) zijn er mogelijk?

Houten gevelbekleding is er in verschillende soorten, maten en vormen. Standaard hebben wij de volgende modellen: zweeds rabat, channel siding, rhombus, dubbele rombus, shiplap en board. 

De verschillende houtprofielen

3. Welke modellen (profielen) zijn geschikt voor een open gevelbekleding?

De profielen board en rhombus zijn geschikt voor een open gevelbekleding. 

4. Is er een houtsoort die de originele houtkleur lang vasthoudt?

Onbehandeld hout zal door weersinvloeden altijd verkleuren en uiteindelijk vergrijzen. Door een afwerking kan de verkleuring worden vertraagd. Fix Brown speciaal geschikt voor NaturalCladding en DumoWood zorgt ervoor dat de orginele kleur langer wordt behouden. Maar zonder verder onderhoud zal door weersinvloeden ook het behandelde hout in de loop van de tijd alsnog lichter kleuren en uiteindelijk vergrijzen.  

5. Welke kleur lijkt op natuurlijk vergrijsd hout?

'Old Wood Clay' is een semi-transparant verfsysteem dat de natuurlijke vergrijsde kleur van het hout nabootst. Het geeft de gehele woning vanaf dag één een egaal vergrijsde uitstraling. Old Wood Clay kan worden toegepast op VäriWood, DumoWood en NaturalCladding.

6. Is DumoWood ook verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Ja, DumoWood is verkrijgbaar met een semi-transparante coating.

7. Is VäriWood verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Nee, VäriWood is alleen verkrijgbaar met een dekkende of een 2-Tone coating. 

8. Is NaturalCladding verkrijgbaar in semi-transparante kleuren?

Ja, NaturalCladding is verkrijgbaar met een semi-transparante coating. 

9. Zijn de hoekprofielen verkrijgbaar in diverse kleuren?

Onze hoekprofielen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en naturel. Heb je een andere kleur gevelbekleding? Kies dan voor naturel en verf het hoekprofiel in de gewenste kleur met de bijgeleverde retoucheerverf.  

10. Wat is BioStain?

BioStain is een verfsysteem met een natuurlijke basis van grondstoffen, zonder veel bewerkingen of toevoegingen. BioStain bevat een 100% biobased bindmiddel en biobased additieven, is watergedragen en bevat minder dan 1% VOS (vluchtige organische stoffen). Hierdoor is de verf met zekerheid 70-80% biobased, wat uniek is in de verfindustrie! Tevens voldoet BioStain hiermee aan de hoogst haalbare eisen voor biobased producten, ECO 1 label, conform MINERGIE-ECO. Dit is dé standaard voor gezond- en ecologisch bouwen in bijvoorbeeld Zwitserland.